Puulavesi

                       PUULAN KISA 25-26.8.2018

Tervetuloa kisailemaan Puulan lohirikkaille vesille Garmin Järvilohicupin toiseen osakilpailuun 25-26.8.2018. Puulavesi toimii jo toisen kerran Garmin Järvilohicupin kilpailuvesistönä. Kilpailukeskuksena toimii Hirvensalmen kirkonkylä, josta löytyy laskuluiskat, polttoainepiste 24 h ja ravintolapalvelut. 2017 vuoden kilpailussa tuli hyvin kaloja, ja koko Järvilohicupin suurin Järvilohi 6,8 kg.

Puulavedelle perustettiin loppuvuodesta 2017 Keski-Puulan osakaskunta, joka on Suomen sisävesien suurin noin 19000 ha. Tämä myös mahdollistaa Garmin Järvilohicupin kilpailu alueen laajenemisen 2018 vuoden kilpailuun. Puulavedelle istutetaan noin 15000 lohikalaa vuosittain, joten mahdollisuus saada kaloja myös kisapäivinä ovat erinomaiset.

Kilpailukeskuksesta on siirtymämatkaa noin 15 km kisa-alueen etureunaan ja noin 40 km takareunaan.

Viime vuonna  Puulavedeltä tuli hyvin lohikaloja, joista suurimmat painoivat 8-10 kiloa. Puulavesi on aika karu ja vesi kirkasta. Muikkua ja kuoretta esiintyy runsaasti mikä takaa lohikaloille mainiot olosuhteet kasvaa. Elokuun loppu on hyvää kalastusaikaa Puulalla ja, kun syönti sattuu kohdalle niin parikin mittakalaa voi tulla veneeseen. Niille, jotka tulevat Puulalle ensimmäistä kertaa, muutamia paikkoja joihin kannattaa mennä, jos ei ole muuta tietoa. Simpiänselkä, joka on laaja-alue syvää vettä, siten helppo vetää. Mainiemen ja Uimaniemen selät, jotka ovat kapeahko ränni syvää vettä, josta kyllä joka vuosi tulee muutama kehukala. Pauninselkä, josta löytyy Puulan syvin kohta 65 metriä, on kyllä elokuun lopulla ja mahdollinen paikka saada kunnon kala veneeseen.

Toivotan kaikki vetouistelun harrastajat tervetulleiksi Puulalle järjestävän seuran Otavan Kalamiesten puolesta. Jyrki Taskinen Puulan kisa vastaava.

Ilmoittautuminen:

Sähköisesti nettilomakkeella tai kilpailukeskuksessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä mahat täyteen! Lauantaina 25.8.2018 aamupala noutopöydästä Lounaskahvilasta. Kisahintaan 8€/ henkilö.

Kilpailualueen kartta:

Palkinnot:

1. palkinto Garmin Echomap Plus 92sv                 (arvo 1399€)

2. palkinto Suzuki 2,5 hv perämoottori                   (arvo 800€)

3. palkinto Garmin VIRB Ultra 30 & tarvikepaketti (arvo 529€)

4. palkinto Garmin VHF 2001                                 (arvo 469€)

5. palkinto Majaviikonloppu ja Ursuit paukkuliivit   (arvo 350€)

6. palkinto Puulan viehelupa vuodeksi                   (arvo 150€)

7. palkinto Puulan viehelupa vuodeksi                   (arvo 150€)